vrijdag 26 september 2008

It's getting started

¡Hola a Todos!

Het schooljaar is voor mij maandag gestart (de lucky bastards van andere faculteiten beginnen volgende week pas) en ook de eerste erasmusparty is een feit.
Ik had me dus zo vrij gevoeld om zelf een lessenrooster samenstellen, maar blijkbaar had ik het toch nog niet zo goed begrepen, want tot twee keer toe stond ik te wachten aan een lege aula. Derde keer goede keer, dacht ik dan dus. Vol goede moed vertrok ik naar aula IV voor de les psicofarmacología. Zoals vaak, kwam ik te laat. Maar twee minuutjes dit keer en wat bleek?!
Ik was er alleen in de klas met enkele, tja euh, ijverige studenten - Jaja, dit land staat mij wel aan, te laat komen is hier een must :-).
Maarrrr - op dit moment bevinden we ons in een al beter gevulde klas, waar iedereen elkaar blijkt te kennen en uitbundig begroet met de typische 'dos besos'- toen na een half uur de prof nog niet was komen opdagen (20 minuten wordt hier nog normaal gevonden... da's wel wat anders dan het academisch kwartiertje in Leuven) stond iedereen recht, en ik dus ook. Jaja, weer geen les: mooi meegenomen, ik had namelijk de infosessie van het erasmuspresidium voor de boeg: In die sessie werd uitleg gegeven over de wekelijkste "fiestas" die zullen doorgaan in een discotheek dicht bij mijn kot (dus een keertje géén taxi!). Ze prezen ook hun culturele tripjes naar Portugal, Marroko EN Ibiza ("un visita muy cultural")aan. Jaja, de presis had wel gevoel voor humor!
Na de uitleg kwam ik twee meisjes tegen die ik had leren kennen in de jeugdherberg van Lisa en Hanne, en ben ik met hen, en een hoop anderen gaan eten en drinken in '100 montaditos'.
Dit is een populaire bar waar zowat alles 1 euro kost, en ze 100 verschillende sandwiches aanbieden: mmmmmmm!
Toen onze dorst gelest (De cerveza's en tinto's werden in halve liters geserveerd) en onze honger gestild was, was het hoog tijd om ons klaar te maken voor de Erasmusbienvenida-party. Deze ging zich aspelen in: jawel: Bar Casino.
Dit keer konden we dus wél binnen, en - de foto is een beetje onduidelijk- het feestje bleek zich dus af te spelen op een luxueus aangekleed terras.
Jaja, dit is en blijft hélemaal anders dan Leuven!

Het was een heel fijne avond, en het was dus met kleine oogjes dat ik 's anderendaags opstond om naar de les te gaan! Helaas of gelukkig stond ik aan de verkeerde aula, en ben ik na een half uurtje weer vreugdevol naar mijn bed vertrokken. De rest van de dag bestond nog uit véél siësta, les (!) en een poging ondernemen om Spaans te leren door tv te kijken, nietsvermoedend over het avontuur die mij die avond nog te wachten stond.

Ik had afgesproken op de plaza Nueva met Manuel, en terwijl ik op hem stond te wachten raakte ik aan de praat met een groep Amerikaanse uitwisselingsstudenten. Manuel liet een tijdje op zich wachten dus ik dacht: laat ik maar lekker avontuurlijk meegaan met deze groep nieuwe mensen! (Wees gerust, dat heb ik Manuel wel gezegd, die mij intussen wel al een tijdje had laten weten dat ze in 'la carboneria' waren, om naar een flamencoshow te kijken).
Zogezegd zo gedaan, en waar gingen we naartoe? De mij reeds goed vertrouwde Buddha Bar!
Het was een gigantisch drukke bende, maar ik heb mij fantastisch geamuseerd EN had voor één keer de gelegenheid om een taxi huiswaarts te delen, lekker voordelig én gezellig!

Vandaag heb ik lekker rustigaan gedaan. Ik ben gaan kijken in welke groep ik zit voor de taalcursus (tweede niveau: niet slecht, lijkt me). Een beetje rondgehangen in het historisch centrum waar ik al een tijdje niet meer geweest was, lekkere koffiekoekjes gegeten, genoten van de zon op het dakterras, ...

Tussen al dat luieren door echter, ben ik ook langsgeweest bij mijn erasmuscoördinator, heb ik zijn handtekening, en kan ik mij maandagochtend dus volledig regulariseren in de faculteit.
Ik ken geen enkele andere erasmusser bij wie dit zo vlotjes gegaan is, wat een meevaller!
(Hij heeft me ook eens uitgelegd hoe het uurroostersysteem werkt en zo, zodat ik niet meer aan lege aula's sta deze week!)

Vanavond ga ik vermoedelijk naar een Salsa bar, eindelijk leren Salsa dansen!

Hasta Pronto,

Ruth x

2 opmerkingen:

Katja zei

Bij deze kom ik je melden dat ik nog twee erasmusstudenten ken die vrij gemakkelijk een handtekening van hun (weliswaar Franse) erasmuscoördinator kregen, eenmaal ze doorhadden dat ze eerst moesten mailen voor een afspraak :) Want de proffen hier in Frankrijk zijn nogal drukbezet, en geven allemaal vakken door elkaar (én sociale én een soort gezondheids én statistiek door één prof vind ik nu niet echt een combinatie ;))
Maar fijnfijn dat het je daar wel lijkt te lukken, en even melden dat ik hier ook een vak volg dat psychopharmacologie heet, en het is superinteressant (en het enige vak toevallig dat stipt op tijd begint)! Nu nog door Leuven laten goedkeuren ;)
Tot snel meid!
Zoen, Katja
(oja, ik wilde echt wel een bericht in het spaans typen, maar wegens taalniveau nul kan ik alleen maar 'ola' zeggen ;))

Katja zei

Hoi meid :)

Voor Leuven mag je het inderdaad gewoon doormailen. Het vervangvakkenformulier dat je er ingevuld bij moet steken, heeft Heleen Hendrix ergens begin september gemaild. Ze bekijken de aanvragen 'om de paar dagen', maar mijn formulier is al binnen van dinsdagavond en ik weet nog niks ;)
Nja, administratie is niet zo leuk, maar de heerlijke rest van erasmus gelukkig wel eh!

Franse groetjes,

Katja