dinsdag 9 september 2008

Buscar un piso

¡Hola!


"Soy una estudiante erasmus y busco una habitacíon hasta febrero"

Dit zinnetje heb ik reeds talloze keren gebruikt in de vele telefoontjes naar eigenaars van 'un piso'.

In Spanje kennen ze geen systeem van kotenverhuur zoals in België. Er worden daar appartementen (pisos) verhuurd met verschillende slaapkamers, en enkele studenten huren dan samen een 'piso'. Overal verspreid in de universiteitsgebouwen hangen zoekertjes van studenten die nog een laatste flatgenoot zoeken. Helaas is hun reactie meestal niet enthousiast als je hen vertelt dat je maar wil huren tot in februari!
Begrijpelijk doch frustrerend!

Gelukkig is er de S.A.C.U.! Dat is een soort dienst van de universiteit om studenten te ondersteunen, onder andere ook voor huisvesting. Ginder heb ik een hele waslijst aan adressen gekregen, en dus naar alle adressen braaf getelefoneerd.

Meer dan de helft konden we al schrappen omdat ik maar een half jaar bleef, of omdat ze reeds verhuurd waren!

We hebben deze twee dagen 6 appartementen bezocht, enkele hele mooie, maar ook enkele schandalig dure (prijs-kwaliteitverhouding zo ongeveer afwezig).

Deze bezoekjes hebben ons, naast veel pijn in de beenspieren (we doen graag alles te voet), gelukkig toch iets opgeleverd...

Momenteel twijfel ik tussen twee appartementen die op alle gebied aan elkaar gewaagd zijn.

Het belooft dus een woelige nacht te worden!


Adiós,

Ruth


P.S. Tussendoor doen we ook nog wel eens iets anders... Eten namelijk!

Na het eten moeten we dan natuurlijk weer naar het hotel wandelen, en vandaag hebben we zo een stukje van een generale repetitie van een spektakel opgevangen... Morgen om 22h is de voorstelling, wij zijn al vast benieuwd!

Geen opmerkingen: