donderdag 20 augustus 2009

Visit Sevilla

Eten

Bar Levies: op de hoek van Calle Levies en Calle Santa Maria la Blanca; groot aanbod aan tapas, snelle bediening. Aanraders zijn papas in salsa vino dulce, croquetas con 3 quesos, en nog iets met Camenbert waar ik de naam van vergeten ben. Een topper onder erasmussers, toeristen én Spanjaarden! Ernaast heb je een mexicaans restaurantje dat ook een aanrader is!



La Plazoleta: Deze tapasbar is iets minder traditioneel, maar heel verfijnd en lekker. Hem vinden is iets moeilijker. Neem een klein straatje aan de plaza de Encarnación (de kant van het kunstwerk en marktgebouw), aan het eind kom je een kerk tegen en daarachter vind je het.



Los Coloniales: Tapas restaurant met grote porties. Aanraders: Mojo blanco: een soort gepaneerde kip in een kaassausje met amandel, Revuelta de la abuela: een soort roerei met aardappel en salami

Bar Manolo: Steek de puente Isabel II over naar Triana en neem de eerste straat rechts (C/ Castillo), je komt het restaurantje tegen aan je rechterkant

FrescCo: Buffet Libre, Calle Cuna. Wanneer je al een tijdje op tapas overleeft zul je misschien toch ergens diep van binnen de nood naar een gezonde, volledige maaltijd voelen. In dit restaurant kan je naar hartelust aanschuiven aan het slaatjes buffet. Qua warm eten is de keuze beperkt (en minder lekker); maar je moet hier voor de groentjes komen: echt deugddoend!

Cerveceria 100 Montaditos: "100 broodjes":Dit mag dan ook letterlijk genomen worden. In deze bar kun je allemaal mini-broodjes bestellen aan 1 euro. Lekker varieren dus. Aan te raden zijn de "mesas". Dat zijn vooropgestelde combinaties van broodjes, die dan voordeliger uitkomen.

Las Columnas: Alameda de Hércules: Deze tapasbar is niet zo verfijnd, maar wel snel én voordelig.

El badulaque: roze gebouw aan de andere kant van de alameda, specialiteit in pizza's en burgers; heel lekker!

Triana: Deze wijk aan de overkant van de Guadalquivir staat bekend om de vele tapasbars.

Drinken

Bare Nostrum, in een klein straatje naast plaza del Alfálfa: bar waar je karafjes (halve of hele liter) van bepaalde shotter-drankjes kunt bestellen. De party stemming zit er zo onmiddellijk in. Aanraders: Agua de Fuego (zo ben je écht snel van start) en Agua de Sevilla (met ananas en slagroom). De bars in de rest van de straat zijn ook tof!

Alameda de Hercules: Hier vind je het ene café naast het ander, je ontdekt er wel één die je op het lijf geschreven is.

La Carbonería: FLAMENCO! en veel drankjes. bevindt zich in Calle Levies. (als je van Bar Levies komt vindt je in die straat ergens aan de rechterkant een deurtje) Hier móet je gewoon eens geweest zijn als je in Sevilla bent!

Starbucks: Het is dan wel niet typisch Spaans, in België moet je ervoor naar Brussels Airport trekken om er één te vinden. Hier vind je ze overal verspreid in het centrum... koffie drinken is wél een Spaanse gewoonte. Allen daarheen dus.

Santa Cruz: De oude joodse wijk is toeristisch zeker een bezoekje waard, maar ook om 's avonds of 's middags rustig iets te drinken zijn de vele terrasjes hier een aanrader.

Cerveceria Internacional: Als echte bierdrinker word je bij een 100e Cruzcampo soms een beetje wanhopig. Deze bar in C/ Gamazo is dé oplossing: ze hebben hier meer dan 400 bieren, de meeste daarvan van... Belgische oorsprong: zalig!

Feesten:

Jackson: deze discotheek bevindt zich in C/ Relator, een zijstraat van de Alameda. Ze spelen hier alternatieve maar dansbare muziek. In het weekend is het hier wel soms héél druk, en als je niet van hippie's houdt blijf je hier ook best weg.

Elefunk: C/ Adriano, zelfde uitbaters en opmerking als bij Jackson. Al leuke feestjes gebouwd hier :-)

Buddha Bar: in het winkelcentrum Plaza de Armas, hier kom je als hippie niet binnen :-). Op de gelijksvloers bevindt zich een bar en restaurant waar je lekker Oosters kunt tafelen. De eerste en tweede verdieping hebben elk hun dj met een bepaalde stijl van muziek. (meestal R&B en nog iets anders). Er is ook een héél fancy terras, je moet het eens gezien hebben!

Cathedral: In de buurt van Alfalfa, Ik ben hier zelf nooit geweest maar naar't schijnt is het wel de moeite. Hier moet je wel deftige kleren aanhebben én moet je ingang betalen.

Calle Betis: Een straat naast de rivier met bars en disco's, iets (veel) deftiger dan de Alameda.

Erasmusfeestjes: Als je op erasmus bent zul je wel van langs alle mogelijke kanten ingelicht worden over de themafeestjes in Caramelo en Esencia... Die ben ik in tegenstelling tot vele anderen niet beu geworden omdat je er altijd iedereen tegen het lijf loopt! Verder zijn natuurlijk ook de "botellones" op straat, langs de rivier, of gewoon op iemands appartement legendarisch!

...

Bezienswaardigheden

Hier kan je reisgids natuurlijk nog pakken meer informatie over geven!

-Catedral y Giralda: Als je geen student bent is het vrij duur om binnen te gaan, maar het is wel de moeite om de imposante kathedraal eens van binnen te bezichtigen, het grote orgel te zien, en dan natuurlijk het prachtige verzicht vanuit de toren!

- Real Alcázar de Sevilla: Dit is mijn favoriete bezienswaardigheid in Sevilla! Uren kan ik rondlopen door de prachtige tuin die dit Moorse paleis omgeeft...

-Parque Maria Luisa: In dit prachtige tropische park schuilt de Plaza de América. Mooie gebouwen en een pleintje met witte duiven, de moeite waard! De musea heb ik er niet bezocht.

-Plaza de España: bevindt zich voor/naast het Parque Maria Luisa. imposant, mooi, prachtig!

-Plaza de Toros: De Arena: Je betaalt hier 5 euro om binnen te mogen in de arena en het museum te bezoeken. Als je speciaal geinteresseerd bent in de geschiedenis van de torrero's is dit een aanrader. Vermoedelijk is dit echter niet zo, dus lijkt het me interessanter om een echt stieregevecht te gaan bij wonen. Dat kan in september en oktober bijna elke zondag. Zo krijg je de stierenarena ook te zien, maar véél levendiger!

-Torre del Oro: Vanbinnen heb ik hem nog nooit gezien, maar langsbuiten moet je hem zeker gezien heben. Het liefst in combinatie met een wandelingetje naast de Guadalquivir.

-Triana: Voor je hier tapas komt proeven profiteer je er best van om in het daglicht eens een toertje te doen door deze pittoreske wijk.

-Santa Cruz: De Oude joodse wijk; dé must bij elk Sevilla-bezoek. Allemaal smalle straatjes waar telkens weer een tapasbar opduikt. Indien in je reisgids een voorbeeldwandeling staat volg je die best want je kunt hier gemakkelijk verdwalen!

-Monasterio de la Cartuja: Een oud klooster dat nu een museum voor hedendaagse kunst huisvest, mooi om te zien. Indien je liefhebber bent kun je ook het museum aandoen.

-Casa de Pilatos: Voor 5 euro kun je de benedenverdieping bezoeken, voor 3 euro meer echter, kun je met een gids ook de bovenverdieping erbij doen. Die vertelt het één en ander over de manier van leven die ze toen hadden, interessant!

Buiten Sevilla:

-Córdoba
-Cádiz
-Granada
-Málaga
-Ronda
-Gibraltar
-Carmona
-Itálica
-Parque Nacional de Doñana

Geen opmerkingen: